Milyen szakács vagy? – A szakácsok karakterjellemzése
Milyen szakács vagy? – A szakácsok karakterjellemzése

Paul Sorgule egyik értekezésében jellemezte a szakácsokat a legfőbb tulajdonságaik alapján, kidolgozva azoknak a tíz legjellemzőbb karakterét.

Majd 40 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik a vendéglátás területén, így elmondhatjuk róla, hogy egy tapasztalt konyhai veterán, akinek van rálátása a szakma titokzatos világára, arra, hogy mi történik a háttérben.

Paul Sorgule 1950 – ben született, majd 16 éves korában mosogatóként került a ...

Nyolc gyümölcs, amely sokak számára ismeretlen lehet.
Nyolc gyümölcs, amely sokak számára ismeretlen lehet.

A világunkban számtalan gyümölcsfajta létezik, amelynek felhasználása számtalan. Több, mint 7000 almafajt, illetve több, mint 1000 banánfajt termesztünk, azonban a legtöbb esetben csak a legismertebb fajták kerülnek fogyasztásra.

Buddha keze citrom

Cikkünkben nyolc olyan gyümölcsöt szeretnénk bemutatni, amelyekről sokan talán még nem is hallottak. Legyünk kíváncsiak és tárjuk ki a gasztronómia lehetőségeit ezekkel a csodálatos alapanyagokkal.

Kék Banán

...
A nagy Food Truck körkép: Bazsalicom, Smoke & Meat BBQ, Food Maffia
A nagy Food Truck körkép: Bazsalicom, Smoke & Meat BBQ, Food Maffia

Idén is szeretnénk bemutatni a hazai Food Truck éra legjelesebb képviselőit, akik az elmúlt évben igazán a szívünkhöz nőttek.

Viszont most egy sorozattal szeretnénk jelentkezni, hogy még jobb, még olvashatóbb és még szerethetőbbek legyenek Ők!

Egy még teljesebb listával jelentkezünk ebben az évben, ahol olyan új favoritok is helyet kaptak, akiket az utazásaink során nagyon megkedveltünk és emberileg is kiemelkednek a szemünkben. A cikk elkészítése során ...

A nyár slágerei: A Lecsó sztori
A nyár slágerei: A Lecsó sztori

@gasztroworld  és a  Gasztrokibic  írása

A nyár derekán járunk. Már túl vagyunk az eper, a málna és lassan az uborka szezonján is. Bár az ősz rohamosan tart felénk, azért aggodalomra semmi okunk. Soprontól – Gyuláig, mindenhol lecsót főznek.

Még a pesti népek szatyrában sem látni egyebet, mint paprikát, paradicsomot és kenyeret. Talán a frissessége, szezonális jellege vagy a millió féle elkészítési módja teszi ilyen népszerűvé, azt nem ...

#gasztroworld kedvencei a Gourmet Fesztiválon!
#gasztroworld kedvencei a Gourmet Fesztiválon!

Az ország legjobb konyhái készülnek egyedi kreációkkal a csütörtökön induló Gourmet Fesztiválra.

A kóstolás mellett hazai és külföldi sztárséfek nyilvános előadásain és tematikus workshopokon is részt vehetnek a látogatók.

A CSILLAGOSOK

A két Michelin-csillagos   Onyx   kenyérfagylaltja és a friss csillagos   Babel   már klasszikusnak számító szarvasgombás tojásos nokedlije. Ezeket is megkóstolhatja, aki kilátogat május 16-19. között a ...

Egy alapanyag születése: A gönci barack virágzása
Egy alapanyag születése: A gönci barack virágzása

Boldogkőváralján jártunk, ahol ebben az évszakban a tavasz kiszínezi a tájat, virágba borulnak a fák. Egy különleges piknik alkalmával betekinthettünk, hogy, hol is kezdődik egy eredet védett és különleges termék.

“Szódával jobb, mint a whisky, teába jobb, mint a rum”

BESTILLO
Czakó Mónika, a Bestillo Pálinka tulajdonosa

Boldogkőváralján mindig otthon érezzük magunkat, a hely és a település szellemisége, valamint a táj gyönyörű mediterrán ...

MICHELIN Guide Main Cities of Europe 2019 Selection - A Babel és a Stand, az új egycsillagos éttermek Budapesten
MICHELIN Guide Main Cities of Europe 2019 Selection - A Babel és a Stand, az új egycsillagos éttermek Budapesten

Tamás Gergely / 2019 03. 28.

Március 27 – én a Michelin Bécsben bejelentette a   Cities of Europe Guide For 2019 – et,   amelyben Európa legfontosabb városai és éttermei kaptak helyet.

Idén Budapest 2 új csillaggal bővítette a listát, a   Babel   és a   Stand étterem új csillagosként jelent meg a kalauzban. További újdonság, hogy három várossal kibővült az útmutató, Zágráb, Dubrovnik és Reykjavík is bekerült abba.

Bécs végre bekerült az ...

Inspiration: A Pizza művészete
Inspiration: A Pizza művészete

A világ legnépszerűbb étele, talán a legegyszerűbb is. A pizza mára a gyors-étkezés ikonjává vált, pedig nagyon komoly hagyományok, technológiák és trendek állnak mögötte. Mi történne, ha ezt a formális ételt Michelin csillagos séfek fogásai inspirálnák? Metamorfózis.

Michele Benigna   olasz művész Új – Zélandon, Wellingtonban él, szenvedélye a gasztronómia, kedvenc étele pedig a pizza, ezt a két szenvedélyét hozta össze egy projektben. Michelin ...

Asia’S 50 Best Restaurant 2019: Miele One To Watch Award – JL Studio, Tajvan
Asia’S 50 Best Restaurant 2019: Miele One To Watch Award – JL Studio, Tajvan

A március 26 – án kiosztásra kerülő Asia’s 50 Best Restaurant zsűrije a   Miele   – vel együttműködve idén is oda ítélte az One To Watch díjat, amelyet a régió legtehetségesebbnek tartott séfje és étterme kap meg. Idén a Taichung városában található JL Studio és Jimmy Lim Tyan Yaw séf veszi át ezt a kitüntetést.

Fehér Laksa

A tajvani összetevők, és a szingapúri hagyományok találkoznak a magas minőségű éttermi trendekkel.

Papaya

A nyüzsgő ...

Leonardo Leuci bemutatja - A világ legtitkosabb bárjai
Leonardo Leuci bemutatja - A világ legtitkosabb bárjai
SZERKESZTETTE TAMÁS GERGELY / FORRÁS:   FINEDININGLOVERS

Leonardo Leuci olyan a bárszakmában, mint Massimo Bottura, vagy Gordon Ramsey a séfek között. A “világ csaposának” is hívott olasz úriember, aki az országában a legismertebb bárnak, a Jerry Thomas Projectnek az alapítója Rómában, amely a The World’s 50 Best Bar bővített listáján is helyet kapott.

A FineDININGLovers cikkében Leuci maga mutatja be az általa legjobbnak és leghangulatosabbnak ítélt ...

A legtrendibb alapanyagok a Fine Dining területén 2019 – ben
A legtrendibb alapanyagok a Fine Dining területén 2019 – ben
Írta és szerkesztette: Tamás Gergely

A   Tastewise   egy weboldal, amely az élelmiszerekkel kapcsolatos elemzéseket végez, ezzel elősegítve a vendéglátásban folyamatosan lezajló változások előrejelzését.

A magas minőségű éttermi világban folyamatosan törekednek arra, hogy a legizgalmasabb összetevőkkel nyűgözzék le az egyre kifinomultabb érzékekkel rendelkező vendégeket.

A Tastewise a mesterséges intelligencia előnyeit kihasználva végez folyamatos ...

Séfportré: Massimo Bottura – a posztmodern gasztrofilozófus
Séfportré: Massimo Bottura – a posztmodern gasztrofilozófus

Massimo Bottura – t nehéz egyszerűen értékelni, egy zseniális séf, aki számos oldaláról értelmezi a világot. Gasztrodiplomata, költő, művész aki az ételek nyelvén tárja fel a globális problémákat, és keres megoldásokat a kulináris lehetőségeken keresztül.

2018 – ban ismét a világ legjobb étterme lett az Osteri Francescana, ezért fontos feltárni, hogy miért is tiszteli Őt a világ és Mi.

Photo by   The Guardian

Az   Osteria Francescana , a ...

#GASZTROWORLD

Beszámolók, riportok, a hazai és a nemzetközi gasztronómia világából!

Friss topikok

süti beállítások módosítása