A világ legnépszerűbb étele, talán a legegyszerűbb is. A pizza mára a gyors-étkezés ikonjává vált, pedig nagyon komoly hagyományok, technológiák és trendek állnak mögötte. Mi történne, ha ezt a formális ételt Michelin csillagos séfek fogásai inspirálnák? Metamorfózis.
Michele Benigna olasz művész Új – Zélandon, Wellingtonban él, szenvedélye a gasztronómia, kedvenc étele pedig a pizza, ezt a két szenvedélyét hozta össze egy projektben. Michelin csillagos séfek ételeiből inspirálódva, megalkotta saját elképzelései szerint a tésztaremekeit.

Heston Blumenthal
A Tenger hangja
Heston miatt lettem jobb szakács … szeretem, hogy ő tanít, és mindent megkérdőjelez.
Az egyik leghíresebb étele, a Sea of the Sea, a sashimi egy tápióka ágyon, amelyet egy üveggel borított homokdoboz tetején szolgálnak fel.
Minden tálcán egy tengeri kagyló található, amelyben a rejtett iPod a hullámzó tenger hangját játssza le.
Sokat szórakoztam a helyi strandok gyógynövényeivel, hogy kísérletezhessek,
a kedvenc verzióm a hínárral készült tészta lett.Játszd le a fenti zeneszámot, hogy élvezd a tenger hangját, miközben eszel.
MICHELE BENIGNA

Tészta
- Kombu moszat
- Barna rizs pehely
- magas hidratáció
- Biga fermentáció
- teljes kiörlésű liszt gél
- 72 óra

Feltét
- Makréla sashimi
- sáfránnyal marinált fésűkagyló
- tengeri sün
- új – Zélandi zöld kagyló
- ehető homok
- Új – Zélandon, a Lyllal öbölben, a part mentén található fűszernövények


Daniel Humm (Eleven Madison Park)

Cékla saláta

A New York-i Eleven Madison Park a svájci séf, Daniel Humm otthona.Cékla salátája egyszerűnek tűnhet, de valójában több teljes receptből áll össze, és szükség van egy dinitrogén-oxid-tartályra a „hab” feltöltésére.
Roston sült céklákat, kecskesajt mousse-sal, kömény tuille és rozs crumble – t tartalmaz.
Az eredeti ételek elemeiből mindig inspirációra találok, és ehhez száraz, elő fermentált tésztát készítek, ezt rozsliszttel és köménymaggal.
A megjelenő ízek és aromák hihetetlenek, és a cékla édességével és a sajt sósságával igazi élvezet.
Ez a kedvencem a sorozatból.
MICHELE BENIGNA
Tészta
- Kömény magok
- teljes kiőrlésű rozsliszt
- magas hidratáció
- közvetlen indirekt rozs biga
- teljes kiőrlésű liszt gél
- 72 óra pihenés és kelesztés

Feltét
- Piros, arany, narancs és fehér sült cékla
- savanyított cékla carpaccio
- kecskesajt mousse
- kömény tuille
- mikro bazsalikom


Massimo Bottura (Osteria Francescana)

A Parmigiano Reggano öt korosodása
Massimo Bottura az egyik legjobb szakács a bolygón.
Mindig is szerettem, ahogyan bemutatja az ikonikus hagyományos ételeket teljesen modern módon.
Az évtized olasz ételét, Bottura a Parmigiano Reggiano öt évszázada szerint, azt, különböző textúrákban, és hőmérsékleten, szolgálta fel:
demi-szuflé, krémes mártás, selymes hab, ropogós ostya, mint egy felhő úszik a Parmigiano héjából készült levesen.
A változata izgalmas módon játszott a sajttal, a különböző textúrákra és konzisztenciákra összpontosított, egy parmezánleves infúziójában.
MICHELE BENIGNA
Ez tényleg a végső sajtszerető pizza!

Tészta
- Közvetlen folyamat
- lassan főtt parmezános húsleves
- 40 % Biga
- 48 óra pihentetés és kelesztés

Feltét
- A Parmezán 5 kontextusa
- hab a parmezán kérgéből főtt levesből
- mousse
- parmezán és ricotta souflé
- parmezán krém
- parmezán touille

Gordon Ramsey

Homár Raviolo
Gordon Ramsay a homár ravioli – val lett sikeres.
Bazsalikomtól parfümös homár, egy friss tészta párnában posírozva, paradicsom chutney-ra helyezve és mikro – zöldekkel körítve.
Szeretem Ramsay-t, mert a tökéletességre törekszik.
A készségei és szenvedélye ebben az ételben összejött, az eredeti ételből az összetevőkkel és színekkel játszottam.
MICHELE BENIGNA

Tészta
- Közvetlen folyamat
- 40 % Biga
- sáfrány infúzió, magokkal
- a sáfrány sárga színárnyalatot ad a tésztának
- 72 óra pihentetés és kelesztés

Feltét
- vajban buggyantott homár farok
- lazac mousse
- borsó inda
- rákleves


Gualtiero Marchesi (Marchesi)

Il Rosso E Il Nero (Piros és Fekete)
A Maestro néven ismert Gualtiero Marchesi az olasz konyha ételeit tekintve nagyon kreatív volt.
Olaszként mindig csodáltam a Maestro-t.
Szerette a művészetet, így sok ételét ihlették festmények és szobrok vagy művészek, mint Pollock és Warhol.
Az Il Rosso e Il Nero -t Lucio Fontana és Alberto Burro munkája inspirálta, a fekete ördöghalat, amelyet tintahal festékkel festett feketére, paradicsommártással tálalt.A paradicsom a pizzának az alapjául szolgált, és csináltam néhány tesztet faszénporral, hogy a pizza tésztát minél feketébbé tudjam tenni.
MICHELE BENIGNA

Tészta
- Közvetlen folyamat
- 40 % Biga
- aktív szénpor
- teljes kiőrlésű szénpor

Feltét
- Fűszeres gazpacho
- tintahal tintában marinált ördöghal serpenyőbe sütve
- fekete majonéz

A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.