A világ legnépszerűbb étele, talán a legegyszerűbb is. A pizza mára a gyors-étkezés ikonjává vált, pedig nagyon komoly hagyományok, technológiák és trendek állnak mögötte. Mi történne, ha ezt a formális ételt Michelin csillagos séfek fogásai inspirálnák? Metamorfózis.
Michele Benigna olasz művész Új – Zélandon, Wellingtonban él, szenvedélye a gasztronómia, kedvenc étele pedig a pizza, ezt a két szenvedélyét hozta össze egy projektben. Michelin csillagos séfek ételeiből inspirálódva, megalkotta saját elképzelései szerint a tésztaremekeit.
Heston Blumenthal
A Tenger hangja
Tészta
- Kombu moszat
- Barna rizs pehely
- magas hidratáció
- Biga fermentáció
- teljes kiörlésű liszt gél
- 72 óra
Feltét
- Makréla sashimi
- sáfránnyal marinált fésűkagyló
- tengeri sün
- új – Zélandi zöld kagyló
- ehető homok
- Új – Zélandon, a Lyllal öbölben, a part mentén található fűszernövények
Daniel Humm (Eleven Madison Park)
Cékla saláta
Tészta
- Kömény magok
- teljes kiőrlésű rozsliszt
- magas hidratáció
- közvetlen indirekt rozs biga
- teljes kiőrlésű liszt gél
- 72 óra pihenés és kelesztés
Feltét
- Piros, arany, narancs és fehér sült cékla
- savanyított cékla carpaccio
- kecskesajt mousse
- kömény tuille
- mikro bazsalikom
Massimo Bottura (Osteria Francescana)
A Parmigiano Reggano öt korosodása
Tészta
- Közvetlen folyamat
- lassan főtt parmezános húsleves
- 40 % Biga
- 48 óra pihentetés és kelesztés
Feltét
- A Parmezán 5 kontextusa
- hab a parmezán kérgéből főtt levesből
- mousse
- parmezán és ricotta souflé
- parmezán krém
- parmezán touille
Gordon Ramsey
Homár Raviolo
Tészta
- Közvetlen folyamat
- 40 % Biga
- sáfrány infúzió, magokkal
- a sáfrány sárga színárnyalatot ad a tésztának
- 72 óra pihentetés és kelesztés
Feltét
- vajban buggyantott homár farok
- lazac mousse
- borsó inda
- rákleves
Gualtiero Marchesi (Marchesi)
Il Rosso E Il Nero (Piros és Fekete)
Tészta
- Közvetlen folyamat
- 40 % Biga
- aktív szénpor
- teljes kiőrlésű szénpor
Feltét
- Fűszeres gazpacho
- tintahal tintában marinált ördöghal serpenyőbe sütve
- fekete majonéz
A bejegyzés trackback címe:
https://eszaktour.blog.hu/api/trackback/id/tr7314717993
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.