Inspiration: A Pizza művészete

A világ legnépszerűbb étele, talán a legegyszerűbb is. A pizza mára a gyors-étkezés ikonjává vált, pedig nagyon komoly hagyományok, technológiák és trendek állnak mögötte. Mi történne, ha ezt a formális ételt Michelin csillagos séfek fogásai inspirálnák? Metamorfózis.

Michele Benigna olasz művész Új – Zélandon, Wellingtonban él, szenvedélye a gasztronómia, kedvenc étele pedig a pizza, ezt a két szenvedélyét hozta össze egy projektben. Michelin csillagos séfek ételeiből inspirálódva, megalkotta saját elképzelései szerint a tésztaremekeit.

Heston Blumenthal

A Tenger hangja

Heston miatt lettem jobb szakács … szeretem, hogy ő tanít, és mindent megkérdőjelez.

Az egyik leghíresebb étele, a Sea of ​​the Sea, a sashimi egy tápióka ágyon, amelyet egy üveggel borított homokdoboz tetején szolgálnak fel. 

Minden tálcán egy tengeri kagyló található, amelyben a rejtett iPod a hullámzó tenger hangját játssza le.

Sokat szórakoztam a helyi strandok gyógynövényeivel, hogy kísérletezhessek, 
a kedvenc verzióm a hínárral készült tészta lett.

Játszd le a fenti zeneszámot, hogy élvezd a tenger hangját, miközben eszel.

MICHELE BENIGNA

Tészta

  • Kombu moszat
  • Barna rizs pehely
  • magas hidratáció
  • Biga fermentáció
  • teljes kiörlésű liszt gél
  • 72 óra

Feltét

  • Makréla sashimi
  • sáfránnyal marinált fésűkagyló
  • tengeri sün
  • új – Zélandi zöld kagyló
  • ehető homok
  • Új – Zélandon, a Lyllal öbölben, a part mentén található fűszernövények
Az eredeti étel

Daniel Humm (Eleven Madison Park)

Cékla saláta


A New York-i Eleven Madison Park a svájci séf, Daniel Humm otthona.

Cékla salátája egyszerűnek tűnhet, de valójában több teljes receptből áll össze, és szükség van egy dinitrogén-oxid-tartályra a „hab” feltöltésére. 

Roston sült céklákat, kecskesajt mousse-sal, kömény tuille és rozs crumble – t tartalmaz.

Az eredeti ételek elemeiből mindig inspirációra találok, és ehhez száraz, elő fermentált tésztát készítek, ezt rozsliszttel és köménymaggal.

A megjelenő ízek és aromák hihetetlenek, és a cékla édességével és a sajt sósságával igazi élvezet. 
Ez a kedvencem a sorozatból.


MICHELE BENIGNA

Tészta

  • Kömény magok
  • teljes kiőrlésű rozsliszt
  • magas hidratáció
  • közvetlen indirekt rozs biga
  • teljes kiőrlésű liszt gél
  • 72 óra pihenés és kelesztés

Feltét

  • Piros, arany, narancs és fehér sült cékla
  • savanyított cékla carpaccio
  • kecskesajt mousse
  • kömény tuille
  • mikro bazsalikom
Az eredeti étel

Massimo Bottura (Osteria Francescana)

A Parmigiano Reggano öt korosodása

Massimo Bottura az egyik legjobb szakács a bolygón. 

Mindig is szerettem, ahogyan bemutatja az ikonikus hagyományos ételeket teljesen modern módon.

Az évtized olasz ételét, Bottura a Parmigiano Reggiano öt évszázada szerint, azt, különböző textúrákban, és hőmérsékleten, szolgálta fel:

demi-szuflé, krémes mártás, selymes hab, ropogós ostya, mint egy felhő úszik a Parmigiano héjából készült levesen. 

A változata izgalmas módon játszott a sajttal, a különböző textúrákra és konzisztenciákra összpontosított, egy parmezánleves infúziójában. 
Ez tényleg a végső sajtszerető pizza!

MICHELE BENIGNA

Tészta

  • Közvetlen folyamat
  • lassan főtt parmezános húsleves
  • 40 % Biga
  • 48 óra pihentetés és kelesztés

Feltét

  • A Parmezán 5 kontextusa
  • hab a parmezán kérgéből főtt levesből
  • mousse
  • parmezán és ricotta souflé
  • parmezán krém
  • parmezán touille
Az eredeti étel

Gordon Ramsey

Homár Raviolo

Gordon Ramsay a homár ravioli – val lett sikeres.

Bazsalikomtól parfümös homár, egy friss tészta párnában posírozva, paradicsom chutney-ra helyezve és mikro – zöldekkel körítve. 

Szeretem Ramsay-t, mert a tökéletességre törekszik. 

A készségei és szenvedélye ebben az ételben összejött, az eredeti ételből az összetevőkkel és színekkel játszottam.

MICHELE BENIGNA

Tészta

  • Közvetlen folyamat
  • 40 % Biga
  • sáfrány infúzió, magokkal
  • a sáfrány sárga színárnyalatot ad a tésztának
  • 72 óra pihentetés és kelesztés

Feltét

  • vajban buggyantott homár farok
  • lazac mousse
  • borsó inda
  • rákleves
Az eredeti étel

Gualtiero Marchesi (Marchesi)


Il Rosso E Il Nero (Piros és Fekete)

A Maestro néven ismert Gualtiero Marchesi az olasz konyha ételeit tekintve nagyon kreatív volt.

Olaszként mindig csodáltam a Maestro-t. 

Szerette a művészetet, így sok ételét ihlették festmények és szobrok vagy művészek, mint Pollock és Warhol. 

Az Il Rosso e Il Nero -t Lucio Fontana és Alberto Burro munkája inspirálta, a fekete ördöghalat, amelyet tintahal festékkel festett feketére, paradicsommártással tálalt. 

A paradicsom a pizzának az alapjául szolgált, és csináltam néhány tesztet faszénporral, hogy a pizza tésztát minél feketébbé tudjam tenni.

MICHELE BENIGNA

Tészta

  • Közvetlen folyamat
  • 40 % Biga
  • aktív szénpor
  • teljes kiőrlésű szénpor

Feltét

  • Fűszeres gazpacho
  • tintahal tintában marinált ördöghal serpenyőbe sütve
  • fekete majonéz
Az eredeti étel

A bejegyzés trackback címe:

https://eszaktour.blog.hu/api/trackback/id/tr7314717993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

#GASZTROWORLD

Beszámolók, riportok, a hazai és a nemzetközi gasztronómia világából!

Friss topikok

süti beállítások módosítása