Írta és szerkesztette: Tamás Gergely
A Tastewise egy weboldal, amely az élelmiszerekkel kapcsolatos elemzéseket végez, ezzel elősegítve a vendéglátásban folyamatosan lezajló változások előrejelzését.
A magas minőségű éttermi világban folyamatosan törekednek arra, hogy a legizgalmasabb összetevőkkel nyűgözzék le az egyre kifinomultabb érzékekkel rendelkező vendégeket.
A Tastewise a mesterséges intelligencia előnyeit kihasználva végez folyamatos elemzéseket. 250 millió adatpont eredményeit analizálja, többek között a különböző szociális platformokat, recepteket, étlapokat, annak érdekében, hogy valós idejű eredményeket kapjon az épp aktuális trendekről.

Scott Davies
Photo by Great British Chefs
A kapott toplista tükrözi azokat a tapasztalható tendenciákat, amelyek a modern konyha elvárásaihoz igazodnaj, valamint az egyre kifinomultabb gurmé közösségek diktálnak. Egyes alapanyagok a szezonalitásnak megfelelően ingadoznak, míg mások véletlenszerűen változnak, ezék további vizsgálatokat kívánnak meg. A tavaly év legnagyobb durranása a karfiol volt, azonban mindig felbukkannak olyan összetevők, amiért valamiért kiemelkedik a többi közül. Nézzük meg a legkedveltebbeket.

Michael Wignall
Photo by Great British Chefs
Szarvasgomba
Menü Fejlődés (MOM): 15.83 %
Szociális Fejlődés (YOY): 3.46 %

Toszkán stílusú oeufs en meurette, Chianti redukció, spenót és fekete szarvasgomba
Marco Stabile
Photo by Great British Chefs
Szőlő
Menü Fejlődés (MOM): 9.97 %
Szociális Fejlődés (YOY): 44.29 %

Nicola Fanetti
Restaurant Brace
Füge
Menü Fejlődés (MOM): 3.75 %
Szociális Fejlődés (YOY): 355.17 %

Phil Fanning
Photo by Great British Chefs
Sütőtök
Menü Fejlődés (MOM): 28.81 %
Szociális Fejlődés (YOY): 13.66 %

Gary Jones
Photo by Great British Chefs
Királyrák
Menü Fejlődés (MOM): 8.67 %
Szociális Fejlődés (YOY): 52.76 %

Hideki Hiwatashi
Photo by Great British Chefs
Tökmag
Menü Fejlődés (MOM): 4.69 %
Szociális Fejlődés (YOY): 23.53 %

Marcus Wareing
Photo by Great British Chefs
Medvehagyma
Menü Fejlődés (MOM):6.25 %
Szociális Fejlődés (YOY): 96.67 %

Frances Atkins
Photo by Great British Chefs
Wagyu
Menü Fejlődés (MOM): 18.31 %
Szociális Fejlődés (YOY): 247.73 %

Wagyu sukiyaki – marhahús hotpot tofu – val, shiitake – vel és zöldségekkel
Hideki Hiwatashi
Photo by Great British Chefs
Foie Gras
Menü Fejlődés (MOM): 19.31 %
Szociális Fejlődés (YOY): 3.14 %

Adam Simmonds
Photo by Great British Chefs
Rebarbara
Menü Fejlődés (MOM): 4.17 %
Szociális Fejlődés (YOY): 20.97 %

Graham Hornigold
Photo by Great British Chefs
Fermentálás
Menü Fejlődés (MOM): 16.67 %
Szociális Fejlődés (YOY): 29.63 %

Padlizsán Miso, tahinis majonéz, fűszeres erjesztett káposzta és dukkah
Joey O’Hare
Photo by Great British Chefs
Fésűkagyló
Menü Fejlődés (MOM): 5.67 %
Szociális Fejlődés (YOY): 24.39 %

Fésűkagyló, barna vaj, rózsaszín grapefruit és tárkony
Pollyanna Coupland
Photo by Great British Chefs
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.