OTP Gourmet Fesztivál
Tudom mit eszel idén a Gourmeten és a kihagyhatatlan programok

Az biztos, hogy mindenből a legjobbat kínálja idén a gasztrofesztiválok legjobbika, a Gourmet, május 17-20 között, a Millenárison. De hogy pontosan mit is kóstolhatunk a csúcsgasztronómia fellegvárában, nézzük, csemegézzünk a kínálatból. Az idei fő téma a gombóc, a kaviár és a pezsgő, de mindenki hozza a saját konyhájának legízletesebb falatjait is. Cikkünkben megmutatjuk a kedvenc programjainkat is. Nyitás Május 17-én 17 órakor.

Igazi finomságnak ígérkezik a hideg túrógombóc, főleg ha ezúttal eperrel és bodzával kínálják. Kicsit szokatlanabb, de nem hangzik rosszul a csalános házitészta sem. Ugyancsak egyszerűnek tűnik a rebarbarás képviselőfánk is, bár ha hozzátesszük, hogy az első magyar Michelin-csillagos étterem séfje készíti, akár még meg is lepődhetünk. Úgy tűnik, a Michelin-csillagosok az egyszerűségre törekszenek, a legutóbb csillagot, immár a másodikat kapott hazai éttermünk egyik kínálata rendkívül egyszerűnek tűnik: szilva és gombóc. Lényegesen összetettebb hallásra a fehércsoki-gombóc, citrusos karottával, de izgalmas ízkaland lehet a nyírségi gombócsaláta is, vagy a szilvás gombóc-kenyérfagylalt kombó. És akkor lassítsunk egy kicsit: a Slow Food és Wine kiállítók összekapcsolják a gasztro-élvezetet a felelősséggel, fenntarthatósággal és természet tiszteletével. A GMO-mentes, helyhez kötődő, friss, adalékanyagmentes alapanyagokat, tradicionális termelési kultúrákat kötik össze a modern gaszto-élménnyel.

A kaviárfronton egy egyszerű, de minden bizonnyal ízletes falatnak ígérkezik a zsíroskenyér füstölthering-kaviár, de lesz a Gourmet kínálatában „velőscsont” imperial kaviárral, vagy arany kaviár-túrógombóc is. És aki még bírja, elkalandozhat egy másik helyre, ahol füstölt fürjtojásos tartlet lesz a tányéron pisztráng kaviárral vagy „all you can eat”, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy a szendvicset a csomagolással együtt ehetjük meg. Desszertnek meg jöhet a „Gerbeaud 160” torta, aminek legfontosabb alapanyaga egy különleges, kifejezetten a Gerbeaud 160. születésnapjára készített Cacao Barry Or Noir 71,9 százalékos kakaótartalmú étcsokoládé.

Pünkösdkor tehát irány a Millenáris, ahol a Gourmet belépő mellé jár egy Spiegelau borospohár, egy Electrolux street food falatka, Stella Artois, Leffe, Hoegaarden vagy Belle-Vue Kriek sörkóstoló, Grand Tokaj borkóstoló, villányi RedY bisztróbor kóstoló, naponta az első 500 látogatónak Martini welcome pezsgő, naponta az első 1000 látogatónak 1 darab Rauch Fresh 0,33L-es gyümölcslé, saját összeállítású street kitchen fűszerkeverék naponta az első 500 látogatónak, egy BBC Goodfood magazin naponta az első 1000 látogatónak, valamint számos érdekes előadás és kóstoló a gasztroszínpadon, illetve ingyenes gyerekprogramok a kerek perec gasztronómiai játszótéren és a chefparade főzőiskolában.


Az #Eszaktour and #Gasztroworld oldalának kedvence programjai, amelyeket nem hagyhatok ki idén a Gourmet Fesztiválon

A Kapj rá! kampány bemutatja: Mi mindent lehet varázsolni a balatoni pontyból? (Jahni László, Kistücsök)

Képtalálat a következőre: „date icon”MÁJUS 18., PÉNTEK 15:30
Harrer chocolat
MIÉRT?
A NÉPSZERŰ BALATONI ÉTTEREM SZTÁRSÉFJE ÉS FODOR FERENC, A BALATONI HALGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT ZRT. HALTERMELÉSI IGAZGATÓJA SEGÍTSÉGÉVEL A RÉSZTVEVŐK KÖZELEBBRŐL IS MEGISMERKEDHETNEK A BALATONI SUDÁR PONTTYAL, MIKÖZBEN KÖZÖSEN ELKÉSZÍTENEK EGY STÍLUSOS ÉTELT (HALGOMBÓC KORHELY HALSZÓSZBAN) ÉS GYAKOROLJÁK A HALTISZTÍTÁST ÉS A FILÉZÉST IS.
MIT?
A WORKSHOP ALKALMÁVAL SZERETNÉNK ÁTFOGÓ INFORMÁCIÓT ADNI A “BALATONI” HALÁSZAT TERMÉKEIRŐL. EBBEN SEGÍTSÉGÜNKRE LESZ FODOR FERENC (A BALATONI HALGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT  ZRT. HALTERMELÉSI IGAZGATÓJA). KÖZELEBBRŐL MEGISMERKEDHETNEK A “BALATONI” SUDÁR PONTTYAL.
Dining-512
KÉSZÍTENI FOGUNK EGY STÍLUSOS FESZTIVÁL FOGÁST: HALGOMBÓC, KORHELY HALSZÓSZBAN. AZ ÉRDEKLŐDŐK GYAKOROLHATJÁK MAJD A TISZTÍTÁST, HALFILÉZÉST ILLETVE AZ ÉTEL ELKÉSZÍTÉSÉBEN IS LESZ LEHETŐSÉGÜK AKTÍVAN RÉSZTVENNI.

Képtalálat a következőre: „ticket icon”Részvételi díj: 1990Ft/fő (Jegyet a képre kattintva vásárolhat)


kollazs_videk

Vidéki ebéd

Az Anyukám Mondta, az Erhardt Étterem, a Macok Bisztró, a Platán és a Viator ötfogásos közös menüje borpárosítással

Képtalálat a következőre: „date icon”MÁJUS 19., SZOMBAT 13:00
MIÉRT?
A VIDÉKI GASZTRONÓMIA KIEMELT SZEREPLŐI ADNAK KULINÁRIS BEMUTATÓT KEDVENC ÉTELEIKRŐL. TAVALY TELTHÁZZAL ÉS ÓRIÁSI SIKERREL INDULT ÚTJÁRA VIDÉKI EBÉD SOROZATUNK, AMELYBEN A LEGIZGALMASABB VIDÉKI ÉTTERMEKET MUTATJUK BE. IDÉN IS SOK SZÁZ KILOMÉTERNYI UTAZÁST ÉS RENGETEG IDŐT SPÓROLHAT MEG AZ, AKI JEGYET VÁLT A PROGRAMRA.
MIT?
A MA MÁR ZARÁNDOKHELYNEK SZÁMÍTÓ ENCSI ANYUKÁM MONDTA, A NAGY TISZTELETNEK ÖRVENDŐ PESTI ISTVÁN VEZETTE TATAI PLATÁN, ÉS A RÉGIÓJUK LEGJOBBJAINAK SZÁMÍTÓ SOPRONI ERHARDT, AZ EGRI MACOK ÉS A PANNONHALMI VIATOR SÉFJEI JÁRULNAK HOZZÁ A MINDEN BIZONNYAL MEGISMÉTELHETETEN GASZTRONÓMIAI ÉLMÉNYHEZ. AZ ÉTELEKET A SÉFEK ÁLTAL KIVÁLASZTOTT KIVÁLÓ MAGYAR BOROK KÍSÉRIK.
Dining-512
  • FOGADÓ ITAL: KREINBACHER PRESTIGE BRUT MAGNUM 2013 – A BIRTOK LEGKIVÁLÓBB PEZSGŐJE
  • SZENT JAKAB KAGYLÓ, SPÁRGA, ÍRÓ (PLATÁN) – BOTT FRIGYES, ZÖLD VELTELINI 2017
  • FÜSTÖLT BÁRÁNYSZÍV, TURBOLYA, KARALÁBÉ (ANYUKÁM MONDTA) – ANYUKÁM MONDTA SÁRGAMUSKOTÁLY 2017
  • KACSA, LILAKÁPOSZTA, RÉPA (MACOK BISZTRÓ) – HAVAS & TÍMÁR PINCÉSZET PINOT NOIR 2016
  • SOPRONI VÖRÖSBOROS MARHAPACSNI, ZELLERPÜRÉ, FŰSZERNÖVÉNY-SALÁTA (ERHARDT ÉTTEREM) – SOPRONI „ERHARDT” STEINER PRÉMIUM KÉKFRANKOS 2015
  • KARAMELL TART LEVENDULÁS PASSIÓGYÜMÖLCCSEL (VIATOR ÉTTEREM) – BENCÉS GYÓGYNÖVÉNY LIKŐR

Képtalálat a következőre: „ticket icon”Részvételi díj: 24.900 Ft/fő* (Jegyet a képre kattintva vásárolhat)

*AZ ÁR TARTALMAZZA A FESZTIVÁL NAPIJEGYÉNEK ÁRÁT IS

Ide süss! – Szabadfi Szabi, a díjnyertes pizzakészítő és Sass Dani műsorvezető az édes pizzák világába kalauzol

Képtalálat a következőre: „date icon”MÁJUS 18., PÉNTEK 17:00

MIÉRT?
A NAGY SIKERŰ IDE SÜSS! AMELY A VIASAT 3 TV CSATORNÁN FUTOTT MINDEN GASZTRORAJONGÓ SZÁMÁRA ÖRÖMTELI PILLANATOKAT NYÚJTOTT. SASS DANI A MŰSOR HÁZIGAZDÁJA ÉS SZABADFI SZABI ZSŰRITAG KALAUZOLNAK EL AZ ÉDES PIZZÁK VILÁGÁBA.
MIT?
ÉDES PIZZA? SZABADFI SZABI, A CAMPIONATO MONDIALE DELLA PIZZA VERSENY LEGJOBB MAGYAR PIZZASÜTŐJE, AZ IDE SÜSS! ZSŰRITAGJA ÉS SASS DANI, A MŰSOR HÁZIGAZDÁJA MEGMUTATJÁK, HOGY NEMCSAK A KLASSZIKUS SÓS FELTÉTEKKEL KAPHATUNK KÜLÖNLEGES ÍZÉLMÉNYT.
Dining-512
PIEMONTI MOGYORÓKRÉMES PIZZÁT KÉSZÍTENEK PISZTÁCIÁVAL ÉS MÁLNAKAVIÁRRAL, SZABI VILÁGKLASSZIS PIZZATÉSZTÁJÁBÓL. PERSZE LEHET MAJD KÓSTOLNI IS!

Latin-Amerikai vacsora

A kontinens legjobb séfnője, Kamilla Seidler ötfogásos menüje borpárosításokkal

Képtalálat a következőre: „date icon”MÁJUS 19., SZOMBAT 19:00
MIÉRT?
KAMILLA SEIDLER A VILÁG LEGJOBB NŐI SÉFJE DÍJAT KAPTA 2016 – BAN, A THE WORLD 50 BEST RESTAURANT SZAVAZÁSÁN. A BOLÍVIAI GASZTRONÓMIA KÖVETI A NORDIKUS MOZGALMAKAT, AZ EGYIK SZÍNFOLTJA A MAI MODERN KULINÁRIS VILÁGNAK. KÜLÖNLEGES, EGYBEN RITKA ALKALOM, HA EGY MÁSIK KONTINENS CSÚCSGASZTRONÓMIÁJÁVAL ISMERKEDHETÜNK MEG, FŐLEG, HA EGY OLYAN SZÁMUNKRA EGZOTIKUS FÖLDRÉSZRŐL VAN SZÓ, MINT DÉL-AMERIKA.
KAMILLA SEIDLER A KÉTCSILLAGOS MUGARITZ-OT HAGYTA OTT, HOGY A TÖBBSZÖR IS A VILÁG LEGJOBB ÉTTERMÉNEK VÁLASZTOTT NOMA TÁRSTULAJDONOSÁVAL, CLAUS MEYERREL MEGNYISSA BOLÍVIA FŐVÁROSÁBAN, LA PAZ-BAN A GUSTU-T, NEM KISEBB AMBÍCIÓVAL MINT, HOGY – ÁTÜLTETVE A NOMA FILOZÓFIÁJÁT – HELYI ÉS SZEZONÁLIS ALAPANYAGOKAT FELHASZNÁLVA AUTENTIKUS, DE EGYBEN MODERN KONYHÁT HOZZON LÉTRE. A SIKER NEM MARADT EL, A GUSTU NÉHÁNY ÉV ALATT A LEGJOBB DÉL-AMERIKAI ÉTTERMEK KÖZÉ KERÜLT, AZ ÉTTERMET ÉS SEIDLERT TÖBBSZÖR IS DÍJAZTÁK, MELYEK KÖZÜL TALÁN A LEGNAGYOBB ELISMERÉSNEK A “LATIN-AMERIKA LEGJOBB NŐI SÉFJE” DÍJ SZÁMÍT (THE WORLD’S 50 BEST RESTAURANTS).
MIT?
SEIDLER TAVALY MEGTARTVA TULAJDONSRÉSZÉT ÁTADTA MÁSNAK A GUSTU EXECUTIVE SÉF POZÍCIÓJÁT, ÉS VILÁGKÖRÜLI ÚTRA INDULT, HOGY NÉPSZERŰSÍTSE A BOLÍVIAI ÉS LATIN-AMERIKAI KONYHÁT. A MENÜHÖZ A SÉF KÉRÉSEI ALAPJÁN KATÓ ANDRÁS, NEMZETKÖZI BORAKADÉMIKUS VÁLASZTOTT TERMÉSZETHŰ BOROKAT.
Dining-512
FOGADÓ ITAL: KREINBACHER PRESTIGE BRUT MAGNUM 2013 – A BIRTOK LEGKIVÁLÓBB PEZSGŐJE
SNACK ÉS SINGANI SOUR:
  • Ropogós rizslap és csirkebőr, passiógyümölcs
  • Zöldségbanán, lazactatár, paradicsom, koriander
  • Csirkeszárny, hibiszkusz
AVOKÁDÓ, RÁK, VÉRNARANCS
KUKORICA, NYÚL, LIME
MALACCSÁSZÁR, CHILI, YUCCA
BÁRÁNY, BURGONYA, ACAI, “TÖPÖRTYŰ”
CSOKOLÁDÉ, BANÁN-OLIVA SORBET, KAKAÓBAB

Képtalálat a következőre: „ticket icon”Részvételi díj: 44.900 Ft/fő* (Jegyet a képre kattintva vásárolhat)

*AZ ÁR TARTALMAZZA A FESZTIVÁL NAPIJEGYÉNEK ÁRÁT IS

kollazs_neolokal

Török gourmet vacsora

Maksut Askar (Neolokal, Isztambul) menüje borpárosítással

Képtalálat a következőre: „date icon”MÁJUS 20., VASÁRNAP 19:00
MIÉRT?
MAKSUT ASKAR AZON SZAKÁCSOK SORÁBA TARTOZIK, AKIK SZÍVESEN KIFEJEZIK KULINÁRIS FILOZÓFIÁJUKAT EGY – EGY BEMUTATÓ SORÁN. A NEOLOKAL ÉTTEREM SÉFJE A TÖRÖK GASZTRONÓMIA CSÚCSÁT JELENTI, EGY OLYAN FINE DINING ÉLMÉNYT SZERETNE MEGMUTATNI, AMELY KIFEJEZ A TÖRÖK KONYHA ÉRTÉKEIT. AZ ELMÚLT ÉVTIZEDBEN TÖRÖKORSZÁG HATALMAS FEJLŐDÉSEN MENT KERESZTÜL A GASZTRONÓMIA TERÜLETÉN, AMELYNEK FONTOS RÉSZE SAJÁT ÉRTÉKEIK, ALAPANYAGAIK ÚJRAFELFEDEZÉSE ÉS AZOK KORTÁRS FELDOLGOZÁSA, TÁLALÁSA.
E TERÜLETEN ABSZOLÚT ÉLLOVASNAK SZÁMÍT MAKSUT ASKAR, AZ ISZTAMBULI NEOLOKAL EXECUTIVE SÉFJE, AKIT AZ ANATÓLIAI KONYHA MODERN ÚTTÖRŐJEKÉNT TARTANAK SZÁMON. GYÖNYÖRŰ TÁNYÉRJAIVAL ÉS KOMPOMISSZUMMENTES SZAKMAI HOZZÁÁLLÁSÁVAL NEMZETKÖZI FIGYELMET VÍVOTT KI A NEOLOKALNAK ÉS AZ ORSZÁGNAK EGYARÁNT, AMELYET TAVALY A THE DINER’S CLUB WORLD’S 50 BEST RESTAURANT LISTÁJA “A RÉGIÓ FELFEDEZETTJE” CÍMMEL DÍJAZOTT.
MIT?
AZ ORSZÁG LEGJOBB SÉFJE DÍJAT IS ELNYERŐ ASKAR MENÜJE ELSŐSORBAN A BELSŐ ANATÓLIAI RÉGIÓRA KONCENTRÁL, AZ ÉTELEK MELLÉ PEDIG AUTENTIKUS TÖRÖK BOROK KERÜLNEK A RÉSZTVEVŐK POHARAIBA.
Dining-512
FOGADÓ ITAL: KREINBACHER PRESTIGE BRUT MAGNUM 2013 – A BIRTOK LEGKIVÁLÓBB PEZSGŐJE
ÍZELÍTŐK:
  • “KISIR & TATÁR”: BULGUR, MARHATATÁR, MUSTÁRJOGHURT, KURKUMÁS SAVANYÍTOTT KARFIOL
  • “KAGYLÓ & TARATOR”: SAVANYÚ ÉLESZTŐBEN SÜLT KAGYLÓ, DIÓS TARATOR
TAHINI, HUMUSZ, TOJÁS, MUTEBBEL, JOGHURT, SZÍNES ZÖLDSÉGEK A SÉF KERTJÉBŐL, ANATÓLIA FŰSZEREI
LIKORINOS, FÜSTÖLT BONITO, TARAMASALÁTA (HALIKRAKRÉM), BOTTARGA, SAVANYÍTOTT PAPRIKAKRÉM, CITROM, KERTI ZÖLDEK
TENGERI SÜGÉR, “TENGERI KOLBÁSZ”, BURGONYA, VADZELLER,
“KATMER ÉS TIRIT”, OMLÓS MARHAHÚS, PISZTÁCIA, SZÍNES JOGHURT, TARHANA
“REVANI” (TÖRÖK GRÍZES SÜTEMÉNY), ROZMARINGOS KÖRTE SORBET, MÁKKRÉM
PETIT FOURS: TURKISH DELIGHTS, VATTACUKOR, MÁK CSERÉPKÉK

Képtalálat a következőre: „ticket icon”Részvételi díj: 34.900 Ft/fő* (Jegyet a képre kattintva vásárolhat)

*AZ ÁR TARTALMAZZA A FESZTIVÁL NAPIJEGYÉNEK ÁRÁT IS

További kedvenceink

Workshopok

Szferifikáció kísérletek Anger Zsolttal

MÁJUS 19., SZOMBAT 14:30
HA MINDIG IZGATOTT A MOLEKULÁRIS GASZTRONÓMIA VARÁZSLATA. HA KIPRÓBÁLNÁD A SZFERIFIKÁCIÓT, MERT A. VÁGYSZ AZ ISMERETLENRE B. IMÁDOD A TUDOMÁNYOS KIFEJEZÉSEKET C. SZERETSZ KÍSÉRLETEZNI, AKKOR ANGER ZSOLT BEVEZET EBBE A KÜLÖNLEGES VILÁGBA.
JEGYVÁSÁRLÁS
MészárSteak

Ízek, textúrák és kávé a tányéron – Sárközi Ákos (Borkonyha) és a Nespresso kávénagykövete, Márkosi Balázs

MÁJUS 19., SZOMBAT 16:30
KÓSTOLÁSI JÁTÉKOKON KERESZTÜL A VENDÉGEK MEGISMERHETIK A KÜLÖNBÖZŐ KÁVÉS AROMACSALÁDOKAT, ÉS A HOZZÁJUK ILLŐ ÉTELEKEN KERESZTÜL IZGALMAS TEXTÚRÁKAT IS FELFEDEZHETNEK. A NÉPSZERŰ SZTÁRSÉF EGY KREATÍV FELADATTAL IS KÉSZÜL, AMELY SORÁN A TÁLALÁSI TECHNIKÁJUKAT FEJLESZTHETIK A RÉSZTVEVŐK.
JEGYVÁSÁRLÁS
MészárSteak

A Street Kitchen bemutatja: Fördős Zé megúszós olasz kajái

MÁJUS 19., SZOMBAT 18:30
FÖRDŐS ZÉ A KONYHAFŐNÖK ÁLLANDÓ ZSŰRITAGJA ÉS A STREET KITCHEN HÁZIGAZDÁJA. CSAPATÁVAL MINDEN NAP AZON DOLGOZIK, HOGY VAGÁNY, KÖNNYEN ÖSSZEDOBHATÓ RECEPTEKET MUTASSON KÖVETŐINEK, AMELYEKKEL BÁRKI SZÍNESEBBÉ TEHETI A HÉTKÖZNAPOKAT VAGY ÉPPEN NAGYOT VILLANTHAT BARÁTAI ELŐTT. EZ A PROGRAM IS A MEGÚSZÓS KAJÁKRÓL FOG SZÓLNI, CSAK MINDEZT OLASZ KÖNTÖSBE BÚJTATJUK. GYERTEK ÉS FŐZZETEK ZÉ-VEL!
JEGYVÁSÁRLÁS

Az íz evolúciója, kávé és ételek harmóniája – Barna Ádám (St. Andrea Wine & Gourmet Bar) és a Nespresso kávénagykövete, Márkosi Balázs

MÁJUS 20., VASÁRNAP 14:30
A RÉSZTVEVŐK A KÁVÉ EVOLÚCIÓJÁVAL PÁRHUZAMBA ÁLLÍTVA KÓSTOLÁS ÚTJÁN ISMERHETIK MEG A KÁVÉ-ÉTELPÁROSÍTÁSOK ALAPVETÉSEIT, ÉS FELFEDEZHETIK, HOGY AZ EGYES ALAPANYAGOK MILYEN TÍPUSÚ KÁVÉKKAL HARMONIZÁLNAK LEGJOBBAN. BARNA ÁDÁM SÉF SEGÍTSÉGÉVEL BEMUTATJUK A KÁVÉ EGY ÚJ OLDALÁT, ÉS, HOGY MIKÉNT HASZNÁLHATJUK A KÁVÉT, MINT ALAPANYAGOT KÜLÖNBÖZŐ ÉTELEK ELKÉSZÍTÉSE SORÁN.
JEGYVÁSÁRLÁS
Budaörsi Halpiac

Pataky Péter (Meatology) – Slow food fast, azaz jót főzni gyorsan is lehet!

MÁJUS 20., VASÁRNAP 16:30
A NÉPSZERŰ FŐZŐS MŰSOR, AZ ÍZES ÉLETBŐL ISMERT SÉFTŐL, PATAKY PÉTERTŐL MÁR MEGSZOKHATTUK, HOGY KÖRÜLÖTTE ELŐBB-UTÓBB MINDEN A HÚSRÓL SZÓL, ÉS EZ MOST SEM LESZ MÁSKÉNT. A WORKSHOP ALATT MEGTANÍT JÓ PÁR REMEK TECHNIKÁT A TÖKÉLETES HÚSOK ELKÉSZÍTÉSÉHEZ, MINDEZT NAGYSZERŰ MINŐSÉGBEN MÉGIS GYORSAN.
JEGYVÁSÁRLÁS

Programok

Zazzi – Édes álom

MÁJUS 18., PÉNTEK, 18.00
13 ÉV MŰKÖDÉS UTÁN, IDÉN MÁRCIUSBAN VÉGLEG BEZÁRT A ZAZZI. A NÉPSZERŰ BUDAI CUKRÁSZDA AZ UTOLSÓ HETÉBEN SZINTE ZARÁNDOKHELLYÉ VÁLT, DE SOKAKNAK ÍGY SEM JUTOTT AZ IKONIKUS FRANCIA SÜTEMÉNYEIKBŐL. A KÉT ALAPÍTÓ, VARGA MARGIT ÉS ERDŐS MELINDA LELEPLEZIK LEGNÉPSZERŰBB SÜTEMÉNYÜK, AZ ÉDES ÁLOM RECEPTJÉT ÉS FELIDÉZIK BETELJESÜLT ÁLMUK LEGÉDESEBB PILLANATAIT.

Bicsár Attila, Sauska 48 – Falusi Gourmet

MÁJUS 18., PÉNTEK, 19.00
„EGYSZERŰ, LETISZTULT ÉTELEK EGY KIS CSAVARRAL. SZERETEM ÖTVÖZNI A MAGYAR EMBEREK SZÁMÁRA KÖZISMERT, HAGYOMÁNYOS ÉTELEKET AZ UTAZÁSAIM SORÁN MEGISMERT ÍZEKKEL, ALAPANYAGOKKAL, TECHNOLÓGIÁKKAL. EZ AZ ÉN FÚZIÓS KONYHÁM!” – ÍGY VALL FILOZÓFIÁJÁRÓL BICSÁR ATTILA, AKI TAVALY A FŐVÁROSBÓL VIDÉKRE, A VILLÁNYI SAUSKA PINCÉSZET ÉTTERMÉBE TETTE ÁT SZÉKHELYÉT. ERRŐL A KALANDJÁRÓL ÉS A MAGYAR VIDÉK GASZTRONÓMIÁJÁRÓL MESÉL, ÉS PERSZE FŐZ IS A KÖZÖNSÉG KEDVÉÉRT.

Varsói Bib Gourmandok – Lengyel tavaszi ételek

MÁJUS 19., SZOMBAT, 14.00
KIVÁLÓ MINŐSÉG MÉRSÉKELT ÁRON – ÍGY DEFINIÁLJA A BIB GOURMAND KATEGÓRIÁT A MICHELIN KALAUZ. PROGRAMUNKBAN HÁROM VARSÓI BIB GOURMAND ÉTTEREM (BRASSERIE WARSZAWSKA, BUTCHERY & WINE, KIELISZKI NA PRÓZNEJ) SÉFJEI KÖZÖSEN ÁLLNAK SZÍNPADRA, HOGY MESÉLJENEK A KORTÁRS LENGYEL GASZTRONÓMIÁRÓL, ÉS KÖZBEN SZEZONÁLIS ZÖLDSÉGEKET FELHASZNÁLVA ELKÉSZÍTSENEK NÉHÁNY TIPIKUS TAVASZI ÉTELT, AMELYEKTŐL AKÁR EGY VARSÓI KULINÁRIS UTAZÁSHOZ IS KEDVET KAPHATUNK.

Heinz Reitbauer, Steirereck** – Terítéken a gombák

MÁJUS 19., SZOMBAT, 15.00
A VILÁG TIZEDIK LEGJOBB ÉTTERMEKÉNT SZÁMON TARTOTT BÉCSI 2 MICHELIN CSILLAGOS STEIRERECK EXECUTIVE SÉFJE, HEINZ REITBAUER SZINTE AZ ÖSSZES KOMOLYABB DÍJAT BESÖPÖRTE AZ ELMÚLT ÉVTIZEDBEN, NEM VÉLETLENÜL. A GOURMET SZÍNPADÁN SEM TŰR MAJD KOMPROMISSZUMOKAT, MÁSFÉL ÓRÁS KÜLÖNLEGES BEMUTATÓJÁBAN ÖT OLYAN ÉTELT KÉSZÍT EL, AMELYEKBEN A GOMBA A FŐSZEREPLŐ. AZ EGYIK FOGÁST KÓSTOLÓKÉNT IS KÍNÁLJÁK MAJD!

Villa Rosa – A Csallóköz ízei

MÁJUS 19., SZOMBAT, 18.00
A CSALLÓKÖZ MINDIG IS AZ ORSZÁG ÉLÉSKAMRÁJA VOLT, HALBAN ÉS VADBAN GAZDAG VIDÉK. A HAJDANI KUKKÓNIA HAGYOMÁNYAIRA ALAPOZ A DUNANSZERDAHELYI VILLA ROSA KONYHÁJA, AHOL KOMOLYAN VESZIK A SZEZONALITÁST ÉS A REGIONALITÁST: SAJÁT VÁGÓHÍDJUK ÉS ZÖLDSÉGESÜK IS VAN. A SZÍNPADON A DUNANSZERDAHELYI ÉTTEREM SÉFJEI, BINDICS IMRE, CZUCZ PÉTER ÉS TATAI RÓBERT FŐZNEK ÉS MESÉLNEK A RÉGI-ÚJ RÉGIÓRÓL.
Panificio Il Basilico

Arany Kaviár – Hogyan készül a kaviár?

MÁJUS 19., SZOMBAT, 19.00
A KAVIÁR SPECIALISTA ÉTTEREM ÉS ISMERT SÉFJE, NYÍRI SZÁSA EGY KÜLÖNLEGES TÉMÁT VISZ SZÍNPADRA, AZ IDEI GOURMET EGYIK KIEMELT ALAPANYAGÁT, A KAVIÁRT, AMELYRŐL – VALLJUK BE – MINDANNYIAN HALLOTTUNK, DE VALÓJÁBAN KEVESET TUDUNK. EZT A HIÁNYOSSÁGOT ORVOSOLJA A PROGRAM, AMELYNEK KERETÉBEN BETEKINTHETÜNK A SZÍNFALAK MÖGÉ ÉS MEGKÓSTOLHATJUK E FEJEDELMI KÜLÖNLEGESSÉG FRISSEN KÉSZÍTETT VÁLTOZATÁT.

Házi réteskészítés Krusper Tímeával (Poroszlói rétesház)

MÁJUS. 20., VASÁRNAP, 13.00
A KRUSPER CSALÁD 2010 TAVASZÁN NYITOTTA MEG KIS BÜFÉKOCSIJÁT HÀZI RÉTESEKET, LEKVÁROKAT ÉS SZÖRPÖKET KÍNÁLVA. AZÓTA A POROSZLÓI RÉTESHÁZNAK ORSZÁGOS HÍRE LETT, MIKÖZBEN A TULAJDONOSOK, TÍMEA ÉS FÉRJE, KÁROLY TOVÁBB GYŰJTIK A RÉGI PARASZTI UDVAR HAGYOMÀNYAIT. HA ÉRDEKEL HOGYAN KÉSZÜL AZ IGAZI RÉTES, AKKOR ITT A HELYED!

160 éves a Gerbeaud cukrászda

MÁJUS 20., VASÁRNAP, 16.00
2017 TAVASZÁN A GERBEAUD TULAJDONOSAI, PINTÉR KATALIN ÉS NISZKÁCS ANNA ELLÁTOGATTAK A FRANCIA CACAO BARRY MANUFAKTÚRÁBA, HOGY HOSSZAS KÓSTOLÁS, VÁLOGATÁS ÉS EGYEZTETÉS UTÁN MEGSZÜLESSEN A PATINÁS CUKRÁSZDA 160. SZÜLETÉSNAPJÁRA AZ EGYEDI CACAO BARRY OR NOIR 1858 CSOKOLÁDE, AMELY MEGJELENIK BONBON, TÁBLÁS ÉS TORTA VÁLTOZATBAN IS. A SZÍNPADON A CSOKOLÁDÉ SZÜLETÉSÉT, VALAMINT A SZÜLETÉSNAPI TERMÉKEK KÉSZÍTÉSÉT KÍSÉRHETIK VÉGIG A NÉZŐK, MIKÖZBEN A GERBEAUD 160 ÉVES TÖRTÉNELMÉBE IS BETEKINTÉST NYERHETNEK.

Onyx** – Két Ádám, két gombóc, két csillag, egy csapat

MÁJUS 20., VASÁRNAP, 17.00
MÉSZÁROS ÁDÁM, SÉF A KONYHAMŰVÉSZET, SZABÓ ÁDÁM (MŰVÉSZNEVÉN ERROR ’N MORE), KERAMIKUS A TŰZ ÉS AZ AGYAG MEGSZÁLLOTTJA. AMÍG A KERAMIKUS AZ AGYAGGOMBÓCBÓL ELKÉSZÍTI AZ ÉTEL SZERVES RÉSZEKÉNT MEGJELENŐ LEBOMLÓ ÖKOTÁNYÉRT, ADDIG A SÉF SZILVÁSGOMBÓCOT KÉSZÍT, RÁADÁSUL KÉTCSILLAGOSAT! A RÉSZTVEVŐK SZEMTANÚI LEHETNEK, AHOGY A MEGMUNKÁLT AGYAG KÖLCSÖNHATÁSBA LÉP AZ ÉTELLEL, ÉS BÁR MINDKÉT MŰVÉSZET EGY KÜLÖN UNIVERZUM, MÉGIS INSPIRÁLÓAN HATNAK EGYMÁSRA ÉS ÉRZÉKSZERVEINKRE.

Pohner Ádám, Kistücsök – Bocuse d’Or újratöltve

MÁJUS 20., VASÁRNAP, 18.00
ALÍG TELT EL EGY ÉV SZÉLL TAMÁS HIHETETLEN SIKEREI ÓTA, ITT A HAZAI BOCUSE D’OR UTÁNPÓTLÁS: MAGYARORSZÁGOT POHNER ÁDÁM, A KISTÜCSÖK SÉFHELYETTESE KÉPVISELI MAJD A NEVES SZAKÁCSVERSENY EURÓPAI FORDULÓJÁN TORINÓBAN. A JÚNIUSI MEGMÉRETTETÉS ELŐTT ITT TALÁLKOZHATNAK UTOLJÁRA ÁDÁMMAL, AKI MARHÁBÓL KÉSZÍT EGY IGAZÁN EREDETI ÉS IZGALMAS FOGÁST.

További Információk

home2-512facebook-logo_318-49940


Források

Gourmet Fesztivál Sajtóiroda


2018.05.17.

home2-512facebook-logo_318-49940
cropped-20180514_111612_00017200815012124028642.png

20180424_192400_00018023449922399555937.png

A bejegyzés trackback címe:

https://eszaktour.blog.hu/api/trackback/id/tr9913966546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

#GASZTROWORLD

Beszámolók, riportok, a hazai és a nemzetközi gasztronómia világából!

Friss topikok

süti beállítások módosítása