Gasztoajánló: Miskolc, 5+1 hely, ahol jól lakhat test és lélek

Végállomás

A Lillafüredi Kisvasút végállomásának régi épületében található Miskolc egyik legjobb étterme. Honlapjuk szerint és szerintünk is a hely hangulatát megalapozza a Bükk közelsége, amely a konyhára, az ízekre és az összhangra is hatással van. A belvárostól tíz percre fekvő étterem már évek óta népszerűsíti a várost, helytáll az országos gasztroéletben és mindent megtesz, hogy megtartsa a legmagasabb minőséget a kínálatban is. Hangulatos hely, finom ételek, átgondolt enteriőr és profi csapat várja az éhes betérőket. A saját bevallásuk szerint szeretnek kísérletezni, viszont a megkomponált ételek mindegyike hosszú tervezés során születik meg, majd átgondolt tálalás jellemzi és persze a vendégnek már csak el kell fogyasztania. A Végállomás megpróbál helyi alapanyagokkal dolgozni, fogásaik egyszerűek, ízletesek és igazodnak az évszak adta lehetőségekhez. A bisztrókra jellemző letisztultság mindenhol megjelenik, családias, barátságos légkör uralja, ahol az ember otthon érezheti magát. Miskolc egyik legjobb éttermében biztosak lehetünk, hogy a romantikus vacsorához, a családias ebédhez, vagy a baráti találkozókhoz is a legjobb ízeket kínálja. A Végállomás Bistro & Restaurant a kiváló ételek mellett változatos programokat is kínál a kultúra kedvelőinek.

Végállomás Bistro & Restaurant

3534 Miskolc, Dorottya utca 1.
(46) 402 952
info@vegallomasetterem.hu

Weboldal: itt

FB-f-Logo__blue_50

 

Dűlő étterem

Miskolc középpontjában, az Avas hegység lábánál, a Népkert közepén, a Kisavas történelmi pincesoránál található a város gasztronómiájának egyik színfoltja, a Dűlő étterem. A műemlék épület és a 16. sz. után kialakult pincék ihlették meg az étterem arculatát, amelyre neve is utal. A régen híres Miskolc környéki dűlőkről származó szőlőkből készült borokat itt tárolták, és árulták a pincék felé épített borházakból. A kisavasi pincék közelében épült vendéglők, borozók mindig is az egyik legfontosabb közösségi színterei voltak Miskolc életének. Ennek a hangulatát szeretnék újra teremteni a Dűlő étterem tulajdonosai, dolgozói, akik a magyaros konyhát, a helyi és regionális termelőktől származó alapanyagokból készült ételeket varázsolják a vendégek asztalára. Borkínálatuk tartalmazza az ország legfontosabb borvidékeiről származó nektárokat. Az étlapon megtalálható a naponta változó menü és a hétvégi ajánlat is. A dűlő étteremben keveredik a kultúra, a művészet és a modern, de hagyományőrző gasztronómia, valamint a történelmi Miskolc érzése.

Dűlő Étterem

3529 Miskolc, Görgey A. u. 10.
+36/ 70 333 1992
info@dulo.hu

Weboldal: itt

FB-f-Logo__blue_50

 

A leves

Ötletes és fantáziadús kortyolgatni valók pohárba tálalva, szendvicsek és napi ajánlatok egy fiatal és dinamikus csapattól. Bárczi Tamás és csapata szinte mindennap felkészülve várja a városban élők és dolgozók kis csapatát, de bárki megtalálja itt a számításait. A Nemzeti Színház szomszédságában, a Déryné utcán nyílik A Levesek birodalma, ahol a haza ízektől elindulva az extravagánsabb megoldásokig egy egész világ tárja ki a kapuit. A menő street food irányt kedvelők, a munkába megéhezők vagy a főutcán cirkálók is kedvelni fogják. A Leves előnye, hogy gyors és egyszerű fogsokkal dolgoznak, így hamar megkaphatjuk a rendelésünket, ha házhoz rendelünk nem terheljük a környezetet, hiszen biciklis futárok állnak szolgálatba és persze naponta megújul a kínálat, ami frankó. Korán kelők, későn fekvők gyertek A Levesbe, mert itt vár titeket reggeli, ebéd és talán vacsora. A csapat és a séf próbál helyi alapanyagokat alkalmazni, felfrissült és letisztult dizájn, semmi túlzás, hiszen itt minden olyan egyértelmű, csak enni és kész.

A Leves

3534 Miskolc, Déryné utca 1.
+36 30 905-1536 | +36 70 349-5254

Weboldal: itt

FB-f-Logo__blue_50

Avalon Ristorante

Miskolc legújabb minőségi éttermében a magas minőségű vendéglátás párosul az olaszos kisvendéglők ízvilágával. Miskolc legjobb pizáján túl az autentikus olaszos ételek és ízvilág kápráztatja el az éhes betérőt. A design a legmodernebb, megfelel a modern kor elvárásainak, a csapat profi, a vendég minden ételen érzi a törődést. A tavalyi Gastro Design átadón a hely két díjjal is gazdagabb lett, ezt a versenyt a Turizmus Trend/Vendég & Hotel szaklap rendezte meg. A Vendéglátóipari Berendezés és Belsőépítészet – Zárt tér Hotel kategóriában arany fokozatú elismerésben részesült, és egy különdíjat is elhozott a versenyről.  Az Avalon Park területén található étteremben a fatüzelésű kemencében sült pizzán, amely Mádi sajtokkal készülnek, kóstolhatunk autentikus rizottót, tésztaételeket, különleges sonkákat és finomabbnál – finomabb halas fogásokat. Ha kipróbáltuk Miskolc egyik legjobb wellness élményét, kijátszották magukat a gyerekek a Maya Kalandparkba, és már nagyon megéheztünk akkor nem kell mesze mennünk, hogy jól is lakjunk. Az Avalon Ristorante magas minőségű ételekkel és profi vendéglátással vár minket.

Avalon Resort & SPA

Miskolc Tapolca, Iglói út 1.
+36 46 200 240
recepcio@avalonresort.hu
info@avalonpark.hu

FB-f-Logo__blue_50

 

Desszertem

Egy kis Párizs a belváros szívében, a Színház mellett, ahol a desszertek és a kávék játsszák a főszerepet. Hangulatos helyen találkozhatunk a minőségi, főleg helyi alapanyagokból megkomponált francia alapokon nyugvó új stílusú desszertekkel. A város egyik legjobb cukrászdája nyílt meg idén nyáron a főutcán, ahol a világ ízein kívül, a hagyományos magyar desszertek is új értelmet nyernek. Itt mindenki megtalálja a hangulatához illő süteményt, vannak itt lágy moussok, isteni krémek, harapnivaló tortácskák. A mediterrán életérzésről az olaszos vonal gondoskodik. A frissen pörkölt kávék feldobják a napjainkat, mellé pedig egy toszkán túrós torta és a mennybe járunk. Egy kis francia életérzés, hangulatos terasz, kellemes miliő és édes pillanatok kívül és belül. Számos megszürkült filmkocka, macskaköves utcák, Amelei csodálatos életének részletei, amelyek mind – mind egyet sugallnak: élvezd az életet. És mi is ellensúlyozhatná tökéletesebben annak tökéletlenségét, mint egy édes, szerelmes és bársonyos mousse. Keressük Miskolc belvárosában a tökéletességre törekvő, kézműves édességeket készítő Desszertem cukrászműhelyt, ahol esztétikus és finomra hangolt édességekből nincs hiány.

Desszertem cukrászműhely

Miskolc, Széchenyi u. 21 – 23. (A színészlakások mellett)
+36 46 613 801

FB-f-Logo__blue_50

+1 Pizza, Kávé, Világbéke

Mi is hozhatná közelebb a korokon és nemzeteken átívelő világbékét, mint a gasztronómia harmóniája, amely megteremti a belső és külső boldogság eszményét. Az Anyukám Mondta csapata elhozta Miskolcra a legjobb tudását pizzák és kávék képébe, amelynek híre már jó előre megdobogtatta a gasztrofanatikusok szívét. A város kulináris fejlődését jól mutatja, hogy egyre több a jó és minőségi hely a városban, ahol tényleg finomakat tudunk enni és jó kávékat ihatunk. A Dudás testvérek elképzelése szerint a boldogság, a béke és a szabadság eszméjéhez nem kell más mint pizza, kávé vagy sör és egy szerethető hely, ahol az emberek otthon érzik magukat. Az alapelv az volt, hogy gyorsan jót, sajnos ez mára kiderült, hogy a hírnév átkából eredően ez kicsit lassabban megy, de egye fene, hiszen a jó és minőségi ételre mindig érdemes várni, de meglátjuk. A fiúk kitalálták a frankót, előre elkészített tészta alapra, rafinált és autentikus feltétek, amelyek akár otthon is a sütőbe is elkészíthetünk pár perc alatt. Miskolc klasszikus főutcáján, a Weidlich – palota szecessziós épületében alkotnak olaszos ízharmóniákat mind pizza és kávé területén. Aki ide betér, az vásárolhat a ház borából, de minőségi alapanyagokat is pakolhat a táskájába, hogy otthon művészkedhessen tovább. Na induljon a mediterrán ízkaland, aztán jöhet a világbéke, bármi legyen is az, egy mosoly a szájon már jó kezdet.

Pizza, Kávé, Világbéke

Miskolc, Széchenyi u. 19.
+36 46 614 325

FB-f-Logo__blue_50

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszaktour.blog.hu/api/trackback/id/tr712928701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

#GASZTROWORLD

Beszámolók, riportok, a hazai és a nemzetközi gasztronómia világából!

Friss topikok

süti beállítások módosítása