Asia’S 50 Best Restaurant 2019: Miele One To Watch Award – JL Studio, Tajvan

A március 26 – án kiosztásra kerülő Asia’s 50 Best Restaurant zsűrije a Miele – vel együttműködve idén is oda ítélte az One To Watch díjat, amelyet a régió legtehetségesebbnek tartott séfje és étterme kap meg. Idén a Taichung városában található JL Studio és Jimmy Lim Tyan Yaw séf veszi át ezt a kitüntetést.

Fehér Laksa

A tajvani összetevők, és a szingapúri hagyományok találkoznak a magas minőségű éttermi trendekkel.

Papaya

A nyüzsgő Tajcshung városában található a modern és kifinomult JL Studio, amely hitelesen és kreatívan mutatja be a szingapúri konyha fogásait. A ” Mod – Sin” – ként definiált menüt kizárólag a legjobb tajvani alapanyagokból készítik el, a hozzávalók 90 % – a napi szinten érkezik a régióból, hogy elkerüljék a pazarlást és minél fenntarthatóbban tudjanak működni. Jimmy Lim Tyan Yaw célja, hogy biztosítsa a vendégek számára legmagasabb művészi élményt, a friss, részletgazdag ételekkel. A 2017 – ben megnyílt étterem tükrözi a tulajdonos szakmai és gasztronómia hozzáállását, saját kulturális és neveltetési hagyományait. Lim Szingapúrban nőtt fel, ahol apja mellett a saját éttermeikben nevelkedett, kosárlabdás álmai szertefoszlottak amikor egy balesetben megsérültek a térdei. Hosszas felépülés után újra a konyhában találta meg az élet apró örömeit. Kulináris karrierje a SHATEC (Szingapúri Kulináris Iskola) – ba való beiratkozással indult el.

Bandung

A JL Studio kiemeli Chef Lim kulináris örökségét és tiszteletben tartja gyermekkorának autentikus ízeit.

A séf kreativitása, a részletekre való odafigyelése és az elkötelezettsége a gasztronómia kreatív határainak megteremtése miatt a Miele méltó díjazottja lett.

WILLIAM DREW, GROUP EDITOR OF ASIA’S 50 BEST RESTAURANTS
Zöld Curry marha

Hazai karrierje csúcsát a 2006 – os WACS World Young Chef Challenge aranyérmének elnyerése jelentette, ugyanebben az évben a legjobb tanítványnak kiáltotta ki az FHA Two to Tango Competition és az “50 Young People to Watch” listájára is felkerült, amelyet a Singapore Straits Time Newspaper hirdetett ki.

Kueh Pie Tee

2008 – ban csatlakozott a Le Moût étterem csapatához Tajcshungba, ahol hét évet töltött el. Jimmy annak érdekében, hogy a legtöbbet ki tudja hozni magából, elkezdte kipróbálni rátermettségét a legjobb éttermekben, dolgozott többek között Thomas Keller mellett a The French Laundry – ban a Nappa – Völgyben, majd New York – ban a Per Se – ben. A francia konyhatechnológiák elsajátítása után a skandináv életérzést, a minőség és kísérletezés iránti elszántságot is magába szívta, dolgozott Koppenhágában a három csillagos Geranium – ban és a Noma – ban is. A világban tett utazásai során kibővült kulináris ismereteivel új szintre emeli az olyan hagyományos szingapúri fogásokat, mint pl. a Chili Crab, a Nasi Lemak, vagy a Curry Puffs, és a Kueh Pie Tee.

Csirke és rizs

Az idei Miele One To Watch díja a JL Stúdió számára hatalmas megtiszteltetés magamnak és a csapatnak is.

Annak ellenére, hogy nagyon fiatal étterem vagyunk, ez a megtiszteltetés arra ösztönöz bennünket, hogy továbbra is szembenézzünk a kihívásokkal, törekedjünk a kiválóságra, és új módszereket találjunk a szingapúri konyha újraértelmezésére.


JIMMY LIM TYAN YAW

Az étterem célja, hogy a vendégek nyugodt környezetben, a mindennapok stresszétől elvonulva pihenjék ki magukat. A minimalista dizájn, a természetes elemek, mint pl. a fa, nem csak a belső arculatban, de a tálalásban is szerepet kap.

Jimmy felfedezte és kipróbálta magát a világ leghíresebb konyháiban, amely során elkezdte önmagát is felfedezni, kialakítani saját látásmódját a gasztronómián belül. 2017 – ben megnyitotta saját éttermét azzal a céllal, hogy új értelmezéssel mutassa be szülőhelyének és régiójának, Dél – Kelet – Ázsia sajátos gasztrokultúráját, ízeit. Jelenleg arra törekszik, hogy újraértelmezze és lefordítsa egyfajta világnyelvre a szingapúri konyhát, hogy még több külföldi vendég ismerje meg azt, és kedvelje meg, értékelje azt a szenvedélyt és azokat az értékeket, amelyet Ő és csapata képviselnek. Miután hazatért a világ körüli vándorlásából és mielőtt megnyitotta volna saját éttermét több kérdést is feltett önmagának. A legfontosabb, hogy hol is van a helye a régió konyhaművészetének a modern gasztronómián belül, miért nem tud versenyt tartani az olyan trendteremtő gasztrotársadalmakkal, mint pl. az északi országok. A legfontosabbnak azt tartja, hogy piacvezetővé tegye a szingapúri és annak a régióját a gasztronómián belül.

A tökéletesség megteremtése a Miele márkafilozófiájának középpontjában áll, mint a prémium konyhai eszközök gyártója.

Az idei év különleges, mivel a Miele a 120. évfordulóját ünnepli. Inspiráló felfedezni a hasonló törekvéseket a tajvani JL Stúdióban:

a hagyományok megtartása mellett Jimmy Lim séf naponta dolgozik azon, hogy modernizálja és megismertesse a szingapúri konyhát a nemzetközi közönséggel.

Gratulálunk Lim-nak és a csapatának a megérdemelt 2019-es „Miele One To Watch” díjjal.

MARIO MIRANDA, REGIONAL MANAGING DIRECTOR ASIA AT MIELE

Tajvan szigete paradicsom egy séf számára, az azt körülvevő óceán, a magas hegyek, olyan alapanyag kínálatot tesznek elérhetővé, amely lehetőséget kínál arra, hogy friss és naponta megújuló menüt alakítson ki. Teremteni, ez a legfontosabb egy szakács számára, és ezt itt megteheti.

Jimmy kedvencei a tajvani gyümölcsök és zöldségek, amelyeket mindig szívesen alkalmaz a legújabb tányérjain. Ez a sziget nem véletlenül kapta “The Fruit Kingdom” vagy “Gyümölcs királyság” nevet, hiszen a szubtrópusi környezet tökéletes közeget biztosít az itt megtermő alapanyagok számára. Az étterem megnyitásakor számtalan nehézségbe botlottak, ezek közül az egyik az eltérő ízlésvilágból eredt. A helyiekkel nehéz volt megértetniük, hogy mit is akarnak létrehozni, azt, hogy ez egy fúziós étterem, amely ötvözi a helyi alapanyagokat és a szingapúri ételeket. Fel kellett kutatnia a legjobb helyi termelőket, és a saját elképzeléseit meg kell értetnie velük, hogy milyen alapanyagokra is van szüksége. A másik nehézség a személyzet volt, akiknek meg kellett tanulniuk a szingapúri ízvilágot, hiszen csak Ő az egyetlen aki innen származik és nem helyi. Büszke rá, hogy ma már sokkal jobban megértik azt, hogy mit csinál és már saját ötleteik is vannak, hogyan lehet az ételeket a helyi ízekhez igazítani. Folyamatosan tanul tőlük.

A JL Studio megosztja másokkal Szingapúr ízélményeit, utcai ételeit, desszertjeit, modern és érdekes alkotásokká formálják azokat, hogy inspirálják a vendégek ízlelőbimbóit. Ezek mellett nagy figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra is, támogatják a helyi gazdákat, és fontosnak tartják, hogy az élelmiszer mérföldjüket a lehető legkisebbre csökkentsék.

A JL Studio egy olyan fiatal vállalkozás, amelynek célja, hogy a helyi és regionális kulináris hagyományokat ötvözze a modern vendéglátás elvárásaival.

Miele One To Watch Díjjazottak:

  • Florilège – Tokió (2016)
  • TocToc – Szöul (2017)
  • Toyo Eatery – Manila (2018)

A Képek a The World 50 Best Restaurant tulajdonai.

  • Follow us on Twitter: @TheWorlds50Best #Asias50Best
  • Follow us on Instagram: @TheWorlds50Best
  • Facebook fan: @Asias50BestRestaurants
  • YouTube channel: @worlds50best

A bejegyzés trackback címe:

https://eszaktour.blog.hu/api/trackback/id/tr4614715941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

#GASZTROWORLD

Beszámolók, riportok, a hazai és a nemzetközi gasztronómia világából!

Friss topikok

süti beállítások módosítása