A legtrendibb alapanyagok a Fine Dining területén 2019 – ben
Írta és szerkesztette: Tamás Gergely

A Tastewise egy weboldal, amely az élelmiszerekkel kapcsolatos elemzéseket végez, ezzel elősegítve a vendéglátásban folyamatosan lezajló változások előrejelzését.

A magas minőségű éttermi világban folyamatosan törekednek arra, hogy a legizgalmasabb összetevőkkel nyűgözzék le az egyre kifinomultabb érzékekkel rendelkező vendégeket.

A Tastewise a mesterséges intelligencia előnyeit kihasználva végez folyamatos elemzéseket. 250 millió adatpont eredményeit analizálja, többek között a különböző szociális platformokat, recepteket, étlapokat, annak érdekében, hogy valós idejű eredményeket kapjon az épp aktuális trendekről.

Fésűkagyló, égetett padlizsánpüré, sertésborda és erjesztett gabona
Scott Davies
Photo by Great British Chefs 

A kapott toplista tükrözi azokat a tapasztalható tendenciákat, amelyek a modern konyha elvárásaihoz igazodnaj, valamint az egyre kifinomultabb gurmé közösségek diktálnak. Egyes alapanyagok a szezonalitásnak megfelelően ingadoznak, míg mások véletlenszerűen változnak, ezék további vizsgálatokat kívánnak meg. A tavaly év legnagyobb durranása a karfiol volt, azonban mindig felbukkannak olyan összetevők, amiért valamiért kiemelkedik a többi közül. Nézzük meg a legkedveltebbeket.

Lila, fehér és zöld karfiol, grillezett gouda, ausztrál szarvasgomba, Brillat-Savarin
Michael Wignall
Photo by Great British Chefs

Szarvasgomba

Menü Fejlődés (MOM): 15.83 %

Szociális Fejlődés (YOY): 3.46 %


Toszkán stílusú oeufs en meurette, Chianti redukció, spenót és fekete szarvasgomba 
Marco Stabile
Photo by Great British Chefs 

Szőlő


Menü Fejlődés (MOM): 9.97 %

Szociális Fejlődés (YOY): 44.29 %

Szőlő szorbet, ropogós szőlő héj, lestyán olaj, madársóska
Nicola Fanetti 
Restaurant Brace

Füge

Menü Fejlődés (MOM): 3.75 %

Szociális Fejlődés (YOY): 355.17 %

Kecskesajt, lépes méz, áztatott füge, rozs kenyér
Phil Fanning
Photo by Great British Chefs

Sütőtök


Menü Fejlődés (MOM): 28.81 %

Szociális Fejlődés (YOY): 13.66 %

Pézsmatök, Gorgonzola, Mandula
Gary Jones
Photo by Great British Chefs

Királyrák


Menü Fejlődés (MOM): 8.67 %

Szociális Fejlődés (YOY): 52.76 %

Királyrák kamameshi
Hideki Hiwatashi
Photo by Great British Chefs

Tökmag

Menü Fejlődés (MOM): 4.69 %

Szociális Fejlődés (YOY): 23.53 %

Könnyű sütőtök leves
Marcus Wareing
Photo by Great British Chefs

Medvehagyma

Menü Fejlődés (MOM):6.25 %

Szociális Fejlődés (YOY): 96.67 %

Parmezános és medvehagymás tart, cikória, borsó hajtások
Frances Atkins 
Photo by Great British Chefs

Wagyu

Menü Fejlődés (MOM): 18.31 %

Szociális Fejlődés (YOY): 247.73 %


Wagyu sukiyaki – marhahús hotpot tofu – val, shiitake – vel és zöldségekkel 
Hideki Hiwatashi
Photo by Great British Chefs

Foie Gras

Menü Fejlődés (MOM): 19.31 %

Szociális Fejlődés (YOY): 3.14 %

Foie Gras, Dió, Alma 
Adam Simmonds
Photo by Great British Chefs

Rebarbara

Menü Fejlődés (MOM): 4.17 %

Szociális Fejlődés (YOY): 20.97 %

Rebarbara, narancs, leveles tészta
Graham Hornigold 
Photo by Great British Chefs

Fermentálás

Menü Fejlődés (MOM): 16.67 %

Szociális Fejlődés (YOY): 29.63 %


Padlizsán Miso, tahinis majonéz, fűszeres erjesztett káposzta és dukkah
Joey O’Hare
Photo by Great British Chefs

Fésűkagyló

Menü Fejlődés (MOM): 5.67 %

Szociális Fejlődés (YOY): 24.39 %


Fésűkagyló, barna vaj, rózsaszín grapefruit és tárkony
Pollyanna Coupland
Photo by Great British Chefs

A bejegyzés trackback címe:

https://eszaktour.blog.hu/api/trackback/id/tr8314675452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

#GASZTROWORLD

Beszámolók, riportok, a hazai és a nemzetközi gasztronómia világából!

Friss topikok