Monoblog Karácsony Speciel: Sültek
2017. december 12. írta: Tamás Gergely

Monoblog Karácsony Speciel: Sültek

Monoblog .jpg
idő.jpg 1 nap + 3:00party.jpg6 - 8 fő
 elkészítése .jpgkönnyű heart.jpgcc. 220 cal

  származó .jpgSpanyolország

A világban az ünnep hangulatát az asztalra kerülő ételek, a szeretet és a családi légkör teszik igazán meghitté. Az ilyenkor készült fogások mindig gazdagabbak és különlegesebbek, mint az év bármely más napján készültek. A tradiciók és a hagyományok mellett mindig vágyunk valami másra, olyasmire, amely kicsit extravagánsabb, kiemelkedik a hétköznapi ételek közül. Gyakran kerülnek a tányérra a regionális konyhára jellemző húsok, amelyeket egyben sütnek meg. Európában a keresztény kultúrkörhöz kapcsolódó ételek határozzák meg a karácsony fényét. Ilyenkor a szárnyasok közül a pulyka, a liba, a kacsa közkedvelt, de a sertés és a marha is gyakran kerül étlapra.

"Az egészben sült sertéscomb a zöldségekkel és a fűszerekkel egybekelve igazi ünnepi fogássá alakítják ezt a hétköznapi alapanyagot."

Válasszunk a hagyományos ételek helyett valami újat és készítsünk a családnak egészben sült húsokat. Amíg elkészülnek jut idő a karácsonyi készületekre és a maradékból fennséges reggelit, vagy vacsorát varázsolhatunk másnap is. Egyszerű, gyors elkészítésének hála ez a sertéssült mindenki kedvence lehet, az ünnepi asztal sztárjává válhat. De azért biztos, ami biztos a halászlé se maradjon le az ünnepi étlapról.

Ajánljuk:  Ünnepi asztalra, család vacsorákra, baráti karácsonyokhoz

Ünnepi egészben sült malaccomb

words-0002.pngHozzávalók:

  • 1 kg börös malaccomb
  • 1 hagyma
  • 2-3 cikk fokhagyma
  • 1 szál szárzeller vagy zeller
  • 2 db sárgarépa
  • fűszerek: füstölt fűszerpaprika, örölt feketebors, ánizskapor mag, örölt kömény, szecsuáni bors, chili
  • 1 narancs héjja
  • só, barnacukor
  • víz, olaj

words-0003.png Recept lépései:

1. A sertés combot bekenjük a fűszerek és a barnacukor keverékével, egy éjszakára állni hagyjuk, ha többre az sem baj.

IMG_7650

2. A megtisztított zöldségeket és a húst sütőzacskóba tesszük.

IMG_7653

3. Alacsony fokozaton (180 C fokon, 4. fokozaton), kb.  2-2 és fél óráig sütjük.

IMG_7664

 

Jó étvágyat!

Köretajánlat: Sült burgonya, burgonyapüré

Karácsony Speciel a Monoblogban : Francia Csokoládétorta karácsonyra

Addig is like a Facebook oldalunkat és jó főzést mindenkinek.

FB-f-Logo__blue_50

Monoblog s világ körül. Kalandozások a tányéron.

2017.12.09.

By Északtour And Stb. 

cropped-c3a9szaktour.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://eszaktour.blog.hu/api/trackback/id/tr4013481107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.