1 nap + 3:006 - 8 fő
könnyű cc. 220 cal
Spanyolország
A világban az ünnep hangulatát az asztalra kerülő ételek, a szeretet és a családi légkör teszik igazán meghitté. Az ilyenkor készült fogások mindig gazdagabbak és különlegesebbek, mint az év bármely más napján készültek. A tradiciók és a hagyományok mellett mindig vágyunk valami másra, olyasmire, amely kicsit extravagánsabb, kiemelkedik a hétköznapi ételek közül. Gyakran kerülnek a tányérra a regionális konyhára jellemző húsok, amelyeket egyben sütnek meg. Európában a keresztény kultúrkörhöz kapcsolódó ételek határozzák meg a karácsony fényét. Ilyenkor a szárnyasok közül a pulyka, a liba, a kacsa közkedvelt, de a sertés és a marha is gyakran kerül étlapra.
"Az egészben sült sertéscomb a zöldségekkel és a fűszerekkel egybekelve igazi ünnepi fogássá alakítják ezt a hétköznapi alapanyagot."
Válasszunk a hagyományos ételek helyett valami újat és készítsünk a családnak egészben sült húsokat. Amíg elkészülnek jut idő a karácsonyi készületekre és a maradékból fennséges reggelit, vagy vacsorát varázsolhatunk másnap is. Egyszerű, gyors elkészítésének hála ez a sertéssült mindenki kedvence lehet, az ünnepi asztal sztárjává válhat. De azért biztos, ami biztos a halászlé se maradjon le az ünnepi étlapról.
Ajánljuk: Ünnepi asztalra, család vacsorákra, baráti karácsonyokhoz
Ünnepi egészben sült malaccomb
Hozzávalók:
- 1 kg börös malaccomb
- 1 hagyma
- 2-3 cikk fokhagyma
- 1 szál szárzeller vagy zeller
- 2 db sárgarépa
- fűszerek: füstölt fűszerpaprika, örölt feketebors, ánizskapor mag, örölt kömény, szecsuáni bors, chili
- 1 narancs héjja
- só, barnacukor
- víz, olaj
Recept lépései:
1. A sertés combot bekenjük a fűszerek és a barnacukor keverékével, egy éjszakára állni hagyjuk, ha többre az sem baj.
2. A megtisztított zöldségeket és a húst sütőzacskóba tesszük.
3. Alacsony fokozaton (180 C fokon, 4. fokozaton), kb. 2-2 és fél óráig sütjük.
Jó étvágyat!
Köretajánlat: Sült burgonya, burgonyapüré
Karácsony Speciel a Monoblogban : Francia Csokoládétorta karácsonyra
Addig is like a Facebook oldalunkat és jó főzést mindenkinek.
Monoblog s világ körül. Kalandozások a tányéron.
2017.12.09.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.